Chameleon Info

Jemeni ( Sisakos ) Kaméleon

1. Elöször is felsorolnám az eleségállatott amit mindig be kell vitaminporozni!

2. A felsorolás után találsz linkeket ahol be tudod őket szerezni!

1.1:  Selyemhernyó | Bombyx mori

A selyemhernyó az egyik legértékesebb táplálék. Gazdag kálciumban, B1, B2, B3 vitaminokban, nátriumban, vasban, magnéziumban és fehérjében, viszont kevés zsírt és foszfort tartalmaz. Praktikus őket jól szellőző helyen tartani. Etetni lehet őket a speciális táppal vagy nyáron eperfa levéllel. A tápot fóliában hűtőben kell tárolni. Eltartható: min. 7-10 nap. Méret kb 7cm.

1.2: Barna tücsök | Acheta Domesticus

 Praktikus őket jól szellőző, száraz helyen tartani, a párát nem kedvelik.Etetni lehet őket búzakorpával vagy fűvel, téli időszakban almával. Nedves tápot ne rakjunk be nekik túl sokat, mert megnő hirtelen a páratartalom. Itatásul nem szükséges. Eltartható: min. 2 hét. 

1.3: Fekete tücsök | Gryllus Bimaculatus

Praktikus őket jól szellőző, száraz helyen tartani, a párát nem kedvelik. Etetni lehet őket búzakorpával, száraz macska/kutya eledellel, itatásnak egy benedvesített szivacsdarab megteszi vagy egy kis szelet répa, alma. Eltartható: min. 2 hét.

!!!!!!!!! FIGYELEM A KAMÉLEONT ÁLMÁBA MEG HARAPHATJA,ELÉG AGGRESSZÍV ÁLLAT !!!!!!!

1.4: Röpképtelen légy | Musca Domestica

Tápláléknak betehetünk nekik cukros-vizes vattát. A légy nem túl hosszú életű, de elnyújthatjuk az érésüket, ha betesszük őket sima hűtőbe 1 napra, aztán 1 nap kint, felváltva, így akár 2 hétig is elvannak. Eltartható: min. 1 hét.

1.5: Csoki csótány | Shelfordella Tartara

Tápláléknak betehetünk nekik gyümölcsdarabkákat, amiket azonban 2 naponta cserélni érdemes, hogy ne penészedjen be, egyébként nagyon igénytelen állatok, ha nem kapnak semmit, akkor is elélnek sokáig. Itatásuk nem szükséges. Eltartható: min. 1 hónap.

1.6: Argentín csótány | Blaptica Dubia

Tápláléknak betehetünk nekik gyümölcsdarabkákat, amiket azonban 2 naponta cserélni érdemes, hogy ne penészedjen be, egyébként nagyon igénytelen állatok, ha nem kapnak semmit, akkor is elélnek sokáig. Itatásuk nem szükséges. Eltartható: min. 1 hónap

1.7: Viaszmoly lárva | Galleria Mellonella
 
Tartsuk őket hűtőben vagy hűvös helyen, különben elindul a bebábozódásuk. Eltartható: min. 2 hét
 
1.8: Rózsabogár lárva | Pachnoda Marginata
 
Tápláléknak tehetünk nekik a föld tetejére apró gyümölcsdarabokat, melyeket időnként lehúzgálnak a földbe. Eltartható: min. 1 hónap
 
1.9: Lisztkukac | Tenebrio Molitor
 

Tápláléknak adhatunk nekik búzakorpát, ha elfogy a dobozban lévő. Áttenni őket nem kell. Tartsuk őket hűvös száraz helyen. Eltartható: min. 2 hét

2.0: Gyászbogár lárva | Zophobas Morio
 
Tápláléknak adhatunk nekik búzakorpát, ha elfogy a dobozban lévő. Áttenni őket nem kell. Tartsuk őket hűvös száraz helyen. Eltartható: min. 1 hónap.
 
2.1: Vitamin 
 
FONTOS HOGY MINDEN ELESÉGÁLLATOTT VITAMIN POROZZUNK BE!
 
 
LINKEK:
 
ÉN EZT AJÁNLOM: 
 
http://chameleonfarm.hu/index.html/hu/elesegallateladotaplalekallatelado
 
További linkek:
 
http://www.taplalekallat.hu/
 
http://www.kitinarium.com/